Fender

Fender

søndag 10. november 2013

Flotte forhold på Tyrifjorden i dag

Klarte å komme meg tidlig ut i dag, til tross for at jeg var med å spilte to steder i går på lørdagskvelden, først med tuba i et 50 årslag deretter med gitaren på en JAM i kulturhuset.

Det var meldt ganske fint vær, og det ble ikke slik det kan bli, sol med blikk stille vann.  I dag hadde vi en god bris.
Hadde akkurat satt ut 5 overflatestenger da den ene stanga begynte å røre litt på seg.   En liten tass på ørretpinne på 28cm fikk tilbake friheten.

15 minutter senere begynner den ene snella og rape.  Rapet var langt, og jeg begynte å ane at dette var en ordentlig fisk.  Etter en liten kamp kom det en lubben kabbe i håven.  Det viste seg at den hadde slukt kroken slik at gjellene på ene siden var ødelagt.

74cm og 6,3kg med blank feit Tyrifjordørret..

To timer senere smeller det på en fisk igjen på samme stanga, denne gangen en feit liten fisk på 41 cm, akkurat 1 cm over minstemålet.  Denne fikk også friheten tilbake.

Nå skal båten inn på vinteropplag, og småviltjakta blir tatt opp igjen.  Det er fortsatt mange fine dager igjen som blir satt av til støverdrev. 
Båten heter:
 
En gammel Skibsplast 550 fra 1984.  Litt gammeldags utseende men du verden så gode sjøegenskaper og retningsstabilitet. God plass
 

2 kommentarer: